Anna ihastuttaa vuodesta toiseen

L.M. Montgomeryn Anna-kirjasarja on klassikko, jonka ensimmäinen osa julkaistiin jo vuonna 1908. Iloksemme olemme kirjastossa huomanneet, että Anna, a lopussa -draamasarjan myötä myös Anna-kirjat ovat jälleen lähteneet lainaan.

Anna ystävämme kertoo orpotytöstä, joka muuttaa Vihervaaran elämän kertaheitolla.

Vihervaarassa asuvat hieman jurot ja tunteensa piilossa pitävät sisarukset Marilla ja Matthew Cuthbert.

He päättävät adoptoida pojan auttamaan maatilan töissä. Sattuman oikusta heille muuttaakin Anna, joka kokee heti Matthewin sukulaissielukseen. 

Anna on harmikseen punatukkainen, hoikka ja pisamanaamainen 11-vuotias tyttö.

Mutta kuinka ihana tyttö hän onkaan! Anna unohtuu ajatuksiinsa ja kuvittelee kaikenlaista. Hän rakastaa keksiä paikoille ja puille romanttisia nimiä. Annan vahvuutena on herkkyys, kaikki ilot ja surut hän kokee moninkertaisina.

Marillan kauhuksi Anna lörpöttelee jatkuvasti, eikä osaa lausua iltarukousta, mutta ajan kanssa Marillakin kiintyy tähän erikoiseen tyttöön. Eihän Annaan voi olla ihastumatta!  

Kirjassa kerrotaan Annan tutustumisesta uuteen paikkaan ja ihmisiin. Uusiin kuvioihin sopeutuminen ei ole ihan helppoa.

Koulutaivalkaan ei ala parhaalla mahdollisella tavalla, mutta onneksi Anna saa myöhemmin uuden opettajan, josta tulee hänelle hyvin tärkeä.

Kirja kertoo myös ystävyyden tärkeydestä, sekä siitä, kuinka me kaikki kaipaamme hyväksytyksi tulemista. Kirjassa kuvataan paljon myös vuodenaikojen vaihtelua ja luontoa. 

"Kevät oli tullut taas Vihervaaraan - kaunis vaikka oikullinen ja epäröivä kanadalainen kevät. Se viipyi koko huhti- ja toukokuun mukanaan suloisia, lauhkeita päiviä, ruusunhohteisia auringonlaskuja, versomisen ja kasvun ihmeitä." s. 157. 

Olisipa hienoa vielä joku päivä tehdä itsekin matka Prinssi Edwardin saaren maisemiin. 

Audience:

Tags:

Review by: Päivi/Lammin kirjasto Thursday, May 6, 2021